FRA FRØMAND TIL FULDTIDSBEHANDLER MED MANUVISION UDDANNELSEN

Som frømand har Ronnie Rasmussen været en del af et særligt fællesskab i syv år. Men tilbagevendende skader gjorde ham mere og mere interesseret i at arbejde med kroppen. I 2015 færdiggjorde han ManuVision Uddannelsen, og nu behandler han fuld tid – med større ro og selvaccept som fundament.

Ronnie Rasmussen har ikke haft et liv som de fleste. Han har været i frømandskorpset i syv år og været en del af et helt særligt fællesskab. Desværre var han også plaget af skader som følge af den hårde træning. En dobbelt diskusprolaps satte en brat stopper for karrieren som elitesoldat.

I forbindelse med skaderne undersøgte Ronnie forskellige behandlingsformer og fik blandt andet behandlinger hos ManuVision. Det kickstartede hans interesse i at arbejde med kroppen, og derfor startede han på ManuVision Uddannelsen.

“Jeg startede, fordi jeg gerne ville lære mere om kroppen, arbejde med mennesker og på sigt hjælpe folk til ikke at havne i samme situation som jeg,” fortæller Ronnie.

Arbejdet med flere elitesportsfolk

Siden Ronnie blev færdiguddannet fra ManuVision Uddannelsens hold 9 i 2015, har han arbejdet med flere elitesportsfolk. Senest Patrick Nilsson, der vandt KMD Ironman i København i august 2016. De to har blandt andet forbedret Nilssons vejrtrækning, så han kan aktivere sin muskler på en ny måde. Patrick Nilsson er med egne ord både blevet stærkere og kan spare energi under konkurrencer.

“Fagligt er det enormt spændende at arbejde med elitesportsfolk. Det har meget tilfælles med livet som professionel soldat: Man går og træner og træner, og når der så bliver trykket på knappen, skal man være 120 procent klar. Jeg ved, hvor frustrerende det er at ville træne og dygtiggøre sig, men være hæmmet af skader,” forklarer Ronnie.

Forståelse for valg

På det personlige plan har mødet med ManuVision også været vigtigt, fortæller Ronnie. Hans fysiske skavanker er blevet bedre, og det har givet ham ro og større klarhed over de valg, han har truffet i fortiden.

“Personligt har jeg opnået mere ro, og mere refleksion over – og forståelse af – de valg, jeg har taget i mit liv. Det har medført en større accept af mig selv. Derudover har jeg fået en meget bedre fornemmelse for, hvordan min krop og psyke hænger sammen. Det kan jeg bruge aktivt i mine valg fremover.”

Koblingen mellem krop og psyke er også det, der ifølge Ronnie gør ManuVision til noget helt specielt: Udgangspunktet om, at det, der sker i hovedet, sker også i kroppen – og omvendt. Det er interessant at finde vejen mellem de to, så hovedet og kroppen taler sammen sprog, fortæller han.

ManuVision er en livsstil

Ronnie Rasmussen har, siden han blev færdiguddannet, etableret sin egen virksomhed og lever i dag af at behandle og undervise. For ham er ManuVision, ligesom frømandskorpset, en livsstil – med den afgørende forskel, at han nu kan styre sin tid, forklarer han. Og så har det stor betydning for ham, at han kan hjælpe både atleter, men også almindelige mennesker, der har skader:

“Det, der fascinerer mig mest, er at arbejde med både atleter, men især med mennesker, der har skader og kunne afhjælpe det, fordi jeg selv har været så meget skadet. Det er helt fantastisk at hjælpe folk med at komme over deres skader, så de kan gøre det, de gerne vil.”

Ronnie Rasmussen blev færdiguddannet ManuVision-behandler fra hold 9 i 2015.

”Jeg har opnået mere ro, og mere refleksion over – og forståelse af – de valg, jeg har taget i mit liv, hvilket har givet en større accept af mig selv. Derudover har jeg fået en meget bedre fornemmelse for, hvordan min krop og psyke hænger sammen, og det kan jeg bruge aktivt i mine valg fremover.”

Ronnie Rasmussen

NYSGERRIG?

Kom til introaften og hør nærmere om ManuVision Uddannelsen og ManuVision-behandlingsformen