“MANUVISION ER EN TILGANG TIL LIVET PÅ FLERE PLANER”

Kristina Østergaard åbnede døren til ManuVision Uddannelsen for at gå i en ny retning. Hun mødte timer med selvudvikling og manglende facitlister. Det gav plads til, at alle pludselig kunne komme i spil og skabte et miljø, der fik hende til at reflektere og se livet klarere.

”ManuVision er så mange ting og kan bruges på flere planer. For mig er det blevet en måde at gå til livet på og en måde at huske mig selv i det. Jeg har meget svært ved at se, at man kan tage ManuVision Uddannelsen uden at bruge det personligt. Selvudvikling er en stor del af arbejdet,” siger Kristina Østergaard med overbevisning.

Åbne døren til noget nyt

Kristina arbejder som tegnsprogstolk, hvor relationen også spiller en stor rolle. Men hun har længe mærket den teknologiske udviklings kølige vinde, der gør jobsituationen usikker. Hun har altid været interesseret i kropsterapi, og med ManuVision Uddannelsen så hun en chance for at bevæge sig i en ny, spændende retning – uden dog at være klar over, hvor vejen ender.

”Det giver mig en ro at være i gang med at åbne døren til noget nyt, nu hvor min jobsituation er, som den er. Min interesse for det kropsterapeutiske arbejde har i mange år fascineret mig, og det er bestemt ikke blevet mindre, efter jeg er startet på uddannelsen.”

ManuVision Uddannelsen har skabt en bevægelse

Kristina fortæller begejstret om den bevægelse, som ManuVision Uddannelsen har skabt i hende. Bevægelsen får hende til at mærke livet, som hun til daglig knapt registrerer.

”Jeg er blevet bedre til at mærke og reflektere over, hvordan jeg står i livet lige nu. Mødet med mine følelser bevæger og rører mig og får mig til at se det hele lidt klarere. Det er det, jeg håber, jeg også kan give videre til mine klienter.”

For Kristina er selvudviklingen et virkelig stærkt aktiv i ManuVision Uddannelsen. Hun fortæller, hvordan arbejdet med at kunne stå med sig selv og samtidig skabe en relation til klienten, når man står ved briksen, er både svært og ekstremt givende.

”Selvom det indimellem kan føles angstprovokerende og svært at arbejde med sig selv, har rammerne på uddannelsen, rummeligheden og forskelligheden blandt undervisernes gjort, at uanset hvor du står i livet, er der plads til dig på ManuVision Uddannelsen. Det skaber tryghed til udvikling,” forklarer hun.

Behandler allerede én dag om ugen

Kristina blev færdiguddannet i december 2016, men hun er allerede gået ned i tid på sit arbejde og har en ugentlig dag, hvor hun behandler. Hun lægger stor vægt på, at hun kan tage ManuVision Uddannelsen med videre i livet – og at man som elev ikke får udleveret en facitliste:

”Der er så mange unikke ting ved Manuvision. Én af dem er, at man ikke lærer et fast koncept. Der bliver ikke uddelt en opskrift, du slavisk skal følge for at nå et resultat. Det er også det, der kan gøre det frygtelig frustrerende at være elev, for alting ville være lettere, hvis vi fik en facitliste. Men det er mennesker, vi arbejder med, og de har ingen facitliste. Vi er mere komplicerede end det,” siger hun.

Kristina er ikke i tvivl om, at ManuVision bliver en del af hendes fremtidige arbejdsliv.

”ManuVision skal helt klart være en del af mit fremtidige arbejdsliv, men i hvilken form ved jeg endnu ikke. Der er mange områder, der er spændende at specialisere sig inden for, men i første omgang ligger mit fokus på at få en masse erfaring og blive endnu klogere på kroppen,” siger Kristina.

Kristina Østergaard blev færdiguddannet ManuVision-behandler fra hold 11 i 2016.

”Der er så mange unikke ting ved Manuvision. Én af dem er, at man ikke lærer et fast koncept. Der bliver ikke uddelt en opskrift, du slavisk skal følge for at nå et resultat.”

Kristina Østergaard

NYSGERRIG?

Kom til introaften og hør nærmere om ManuVision Uddannelsen og ManuVision-behandlingsformen