TO ÅRS EVENTYR MED ENGLE OG DÆMONER

Jacob blev solgt til ManuVision Uddannelsen efter en træningssession med Kristoffer Glavind Kjær. Og da han startede på uddannelsen, gik der hul på ham. Så startede to års eventyr, hvor han gav plads til noget mere blødt i sin personlighed og blev både en bedre lytter og mere åben over for sig selv og andre.

Jacob Aremarks første møde med ManuVision var tilfældigt. Han stødte på ManuVision første gang, da han trænede med sit aikido-hold i ManuVision Huset i Aarhus. Siden underviste han nogle yogahold samme sted, og til sidst flyttede han ind med den yogalæreruddannelse, han underviste på.

Med sin gang i huset kunne han ikke undgå at høre om ManuVision-behandlingerne, og til sidst besluttede han sig for at prøve selv:

”Det var helt vildt. Min krop reagerede, som den aldrig har reageret før – som om den pludselig havde fundet et nyt gear. Jeg fik et par behandlinger mere, og selvom det var fedt, var det egentlig først, da jeg prøvede ManuVision Træning, at jeg fik tanken om selv at tage uddannelsen.”

Redskab til at arbejde med mennesker

Første gang Jacob tænkte, at han også kunne blive ManuVision-behandler var, da han oplevede Kristoffer Glavind Kjær undervise i ManuVision Træning til et endagsarrangement på yogauddannelsen, han var en del af. Derfor startede han på ManuVision Uddannelsen i sommeren 2012 som en del af hold 8.

”Jeg startede nok mest, fordi jeg ville have et supplerende redskab til den træning, jeg lavede i forvejen, og et redskab til at arbejde med mennesker i 1:1-sammenhæng. Jeg underviste i forvejen forskellige grupper, og jeg tænkte, at ManuVision kunne være et supplement, hvis jeg ville gå ind i individuelle problematikker.”

På ManuVision Uddannelsen er enhver på sin egen rejse

Jacob havde ikke tidligere tænkt særlig meget over ManuVision Uddannelsens aspekt af personlig udvikling. Når han i forvejen mediterede og dyrkede yoga, var der så overhovedet noget, som han ikke havde prøvet før?

”Det var der,” fortæller han. ”Det blev til et to års eventyr – med både prinsesser, drager og indre dæmoner. Det kan ikke rigtig beskrives i detaljer, men der gik hul i mig, kan man måske sige. Og noget blødt, som ikke havde set dagens lys før, fik mere plads. Men det var bare min rejse, fordi jeg startede der, hvor jeg startede. Mine medstuderende var på deres egen rejse, og jeg tror, det er svært at sige noget generelt om, hvad to år med ManuVision Uddannelsen gør ved én.”

ManuVision er mere end et redskab

I ti år har Jacob arbejdet med kroppens ressourcer og potentiale gennem sin virksomhed, AremArk. Han laver kurser og workshops på uddannelser, i virksomheder og for private på træningshold og retreats.

Efter at være blevet færdiguddannet er ManuVision-behandling og -træning blevet integreret i hans arbejde. Men ManuVision er mere end bare et redskab. Det har også formet Jacob på et dybere plan, fortæller han:

”Jeg føler selv, at uddannelsen har gjort mig mere åben. Jeg er blevet bedre til at lytte til mennesker, bedre til at rumme deres forvirring, smerte eller sorg – og bedre til at rumme min egen. Og på den måde føler jeg egentlig, at noget af det væsentligste, jeg lærte på uddannelsen, er med mig hele tiden. Det gælder også, når jeg for eksempel holder foredrag om kreativitet eller noget andet, som ikke umiddelbart har meget med træning eller kropsterapi at gøre.”

Jacob Aremark blev færdiguddannet ManuVision-behandler fra hold 8 i 2014.

”Jeg føler selv, at uddannelsen har gjort mig mere åben, og jeg er blevet bedre til at lytte til mennesker, bedre til at rumme deres forvirring, smerte eller sorg – og bedre til at rumme min egen.”

Jacob Aremark

NYSGERRIG?

Kom til introaften og hør nærmere om ManuVision Uddannelsen og ManuVision-behandlingsformen