JEG HAR LÆRT AT VÆRE MERE TIL STEDE I NUET

”ManuVision Uddannelsen har gjort mit liv bedre. Ikke lettere, men bedre.”

Sådan siger Jane Sundstrup fra Viborg, der blev færdig som ManuVision-behandler i 2004. Hun er oprindeligt uddannet klinisk diætist og arbejdede i flere år med kostvejledning på Rigshospitalet, men efter en periode med stress, skulle der ske noget nyt. Her fremhæver hun de vigtigste ting, hun tog med sig fra ManuVision Uddannelsen:

Kropsbevidsthed
”Det har været en kæmpestor gave at lære min krop bedre at kende og forstå, hvad den rummer, og hvordan den skal behandles. Hvis jeg fx får ondt i hoften, ved jeg nu, at jeg skal have løsnet op i benet, og hvilken øvelse jeg kan bruge.”

Bedre arbejdsliv
”Det er blevet nemmere for mig at modtage kritik, og derfor har jeg fået et helt andet arbejdsliv. I stedet for at blive sur eller rette ind til højre, tør jeg i dag stille spørgsmål og være nysgerrig – for at blive klogere. Hvorfor siger min kollega sådan til mig? Hvordan oplever han/hun situationen? Måske kunne jeg lære noget? Jeg tør også sige, hvis jeg bliver ked af det. På den måde går jeg ind i relationen i stedet for at skabe afstand.”

Brudte mønstre
”Jeg har fået mod til at prøve ting af, jeg er bange for. Det kan være hvad som helst, fx at sige min mening. Det er ret angstprovokerende for mig at sige, hvad jeg mener, når andre ikke er enige. Jeg frygter deres reaktion, eller at de er uenige med mig. Men jeg er blevet meget bedre til at stå ved mig selv og mine holdninger.”

Mærkbare grænser
”Jeg er blevet bedre til at tage en pause. Før kørte jeg mig selv meget hårdt. Jeg kunne klare hvad som helst. Jeg var blind. Nu kan jeg mærke, når jeg har for meget om ørerne, fordi min krop reagerer. Så sørger jeg for at lave nogle ting, der får mit system til at falde til ro.”

At være i nuet
”Jeg er vildt taknemmelig for alt det, jeg har fået. ManuVision Uddannelsen har gjort mig bedre til at se, hvad et øjeblik rummer. At opleve nuet og at se andre mennesker mere nuanceret. Før var jeg meget styret af ydre ting, forskellige fordomme. I dag er jeg mere opmærksom på, hvad mødet med et menneske kan bringe. At jeg både kan give og modtage noget, uanset hvem jeg møder. Det kan være kassedammen i Netto. I hvert møde ligger der en mulighed.”

Til januar 2018 starter Jane som undervisningsassistent på ManuVision Uddannelsen i Aarhus. Læs mere om uddannelsen her.

”I dag er jeg mere opmærksom på, hvad mødet med et menneske kan bringe. At jeg både kan give og modtage noget, uanset hvem jeg møder. Det kan være kassedammen i Netto. I hvert møde ligger der en mulighed.”

Jane Sundstrup

NYSGERRIG?

Kom til introaften og hør nærmere om ManuVision Uddannelsen og ManuVision behandlingsformen