MANUVISION ARBEJDER MED ELITESPORTSFOLK

Fælles for alle eliteidrætsudøvere er behovet for en toppræsterende krop. Hos ManuVision arbejder vi på at optimere åndedræt, motivation og opmærksomhed, og gennem kropsterapi forebygger vi skader og balancerer forholdet mellem styrke og smidighed. Vi underviser elitesportsudøverne i at arbejde og træne med – og ikke imod – kroppen.

ManuVision Sport har i mange år hjulpet nogle af verdens bedste sportsfolk med at optimere deres præstationer, blandt andet cykelryttere, fodbold- og håndboldspillere, atletik- og kampsportsudøvere, løbere og sejlsportsfolk.

Håndbold VM

ManuVision er med Håndboldherrerne til VM i Håndbold 2019, og sørger gennem daglige ManuVision behandlinger, at spillernes kroppe er åbne og performer optimalt. ManuVision Kropsterapeut Kristoffer Glavind Kjær tager udgangspunkt i den enkelte håndboldspillers krop, for at finde lige der hvor spændingerne sidder, og dermed kunne løsne dem op for at tillade den fulde bevægelighed. 

Alberto Contador
& Kristoffer Glavind Kjær

Tour De France
Rafael Majka vinder bjergtrøjen

Tour de France
Peter Sagan vinder pointtrøjen

Roman Kreuziger & Kristoffer Glavind Kjær

Roman Kreuziger
& Kristoffer Glavind Kjær

At køre med – og ikke imod kroppen

ManuVision har siden årtusindeskiftet været tilknyttet professionelle cykelhold som CSC, Phonak og Team Coast. I 2011 blev vi en del af Bjarne Riis’ Team Tinkoff Saxo, og i 2017 var vi af sted med Team Orica. Vi har deltaget i alle de store løb – herunder Giro d’Italia, Tour de France og La Vuelta a España – samt holdets årlige træningslejre. Både rytterne og holdets andre medarbejdere har fået behandling og undervisning i ManuVision Træning.

Arbejdet med cykelrytterne er fantastisk spændende, fordi det handler om at sikre deres kroppe optimale vilkår i forhold til de ekstreme præstationer, de yder. Samtidig behandler vi de mange skader, som hele tiden opstår i professionel cykling. Vores arbejde retter sig både mod rytternes kroppe og deres mentale indstilling, for målet er at få krop og psyke til at arbejde sammen på cyklen.

På det fysiske plan handler det om kropslig smidighed, rytternes kontakt med og styrkelse af deres kerne(muskulatur) samt optimering af åndedrættet. Det skal give dem frihed i kroppen under de barske forhold, de udsættes for.

Psykisk handler det meget om den individuelle rytters relation til sig selv. Rytteren skal finde ud af, hvor motivationen kommer fra. Nogle finder drivkraften i følelserne, andre har deres mentale styrke som fundament. Denne afklaring er essentiel for at blive bevidst om egne styrker og svagheder. Og det er afgørende for at kunne præstere på topniveau – i alle sportsgrene.

Kroppen husker – især skaderne

Selvom cykelryttere er lavet af et specielt stof, er det afgørende at løsne op for kroppen efter et styrt. Og her taler vi ikke “bare”  genoptræning af de konkrete skader, der opstår. For kroppen husker de chok, den får, i de ofte voldsomme styrt. Hvis rytteren fx er styrtet på en nedkørsel, vil kroppen ubevidst spænde op, og åndedrættet bliver låst, næste gang han nærmer sig et hårnålesving med 90 km i timen. Og det sidste, rytteren har brug for i den situation, er at være anspændt.

Kropsterapiens og træningens fokus på sammenhæng mellem krop og psyke er essentielt for, at rytterne kan forløse gamle chok og genvinde bevægeligheden de steder, hvor kroppen har ”lukket i”. For selvom en skade rent fysisk er helet, er der altid en sammentrækning i vævet. Det giver nedsat bevægelighed og dårlig gennemstrømning – hvis det følelsesmæssige chok ikke er forløst.

Kropsnørde-himlen

For kropsnørder som os ManuVision Kropsterapeuter er det fantastisk at arbejde med cykelrytternes toptunede kroppe. De er en enestående kombination af rå styrke, stor sensitivitet og en stærk psyke.

Man er så tæt på rytterne – kender hver eneste af deres spændinger – og føler med dem hele vejen op ad alle bjergene, indtil de 230 km senere lægger sig op på briksen med lår, som stadig ryger fra dagens strabadser.

ManuVision Uddannelsen

Hvordan bliver man uddannet ManuVision Kropsterapeut? Kom til introduktionsaften i Aarhus eller København og hør mere om dine muligheder.

ManuVision Kropsterapi

Har du fået lyst til at prøve ManuVision Kropsterapi, kan du bestille tid til behandling her.

“ManuVision har haft stor betydning for mine præstationer – især under de lange Grand Tours, hvor det er afgørende at kroppen kan restituere hurtigt.”

Alberto Contador

tredobbelt Tour-, Giro- og Vuelta-vinder

ManuVision Uddannelsen

Hvordan bliver du ManuVision Kropsterapeut? Kom til introduktionsaften, og hør om dine muligheder.

“Jeg har været rigtig glad for samarbejdet med ManuVision. De har været en vigtig del af arbejdet med at optimere rytternes præstationer og fokus på topniveau. Derfor har jeg valgt at have dem med til alle de vigtige løb og træningslejre.”

Bjarne Riis

Team Tinkoff Saxo

Læs mere om Kristoffer Glavind Kjærs arbejde med Bjarne Riis og Saxo Bank-Tinkoff Bank i artiklen fra Ekstra Bladet den 16. juli 2012:

 

Kristoffer Glavind Kjær - Ekstra Bladet