BENJAMIN FANDT MELODIEN MED MANUVISION UDDDANNELSEN

Da Benjamin Trærup startede på ManuVision Uddannelsen, vidste han ikke, hvad en kropsterapeut var. Nu bruger han principperne fra uddannelsen i sin karriere som saxofonist – og er overbevist om, at uddannelsen til ManuVision-behandler og -træner har gjort ham til en bedre musiker.

For fem år siden startede Benjamin Trærup på ManuVision Uddannelsens hold 6. Det var en impulsiv beslutning – skabt af søvnproblemer – men Benjamins mavefornemmelse sagde ”go!”. Da han startede, anede han ikke, hvad en kropsterapeut var, men han forstod hurtigt, at han ved at uddanne sig til ManuVision-behandler og -træner fik en masse værktøjer og principper, der både kunne bruges i hverdagen og hans musikerkarriere.

Åndedrættet giver adgang til følelser

Benjamin er saxofonist og turnerer jævnligt rundt i Europa og USA. Lige nu behandler han ikke, men han trækker ofte på uddannelsen og sine erfaringer, for eksempel når han bruger sin viden om åndedrættet – noget der arbejdes intenst med på ManuVision Uddannelsen gennem behandlinger, træning og meditation:

”Det er igennem åndedrættet, at jeg har lært at finde et holdepunkt i mig selv. Og det er igennem åndedrættet, at jeg er begyndt at kunne mærke, hvilke følelser der strømmer igennem min krop. Som musiker er det netop de følelser – og evnen til at mærke, hvordan jeg selv og andre mennesker omkring mig har det – jeg udforsker og omsætter til musik.”

Opmærksomhed er afgørende

Når Benjamins band spiller sammen, tager han også sin opmærksomhed med på scenen. Det er særligt vigtigt som jazzmusiker, hvor improvisation fylder, og der sker nye og uforudsigelige ting hver aften.

”Det er afgørende, at vi spiller ud fra de vilkår, vi har den pågældende dag. I bandet prøver vi at skabe en ramme, hvor der er plads til det uforudsigelige. Og det kan være sårbart, fordi vi ikke ved, om der sker noget i det rum. ManuVision Uddannelsen har givet mod til at være sårbar og træde ind i det rum – og på den måde afspejler en koncert, hvordan det er at stå ved briksen og behandle. Dér skal du også have mod til at træde ind i relationen,” forklarer Benjamin.

Ved at lytte opstår empati

De aftener, hvor Benjamins band spiller bedst, opstår der en unik empati mellem musikerne. Benjamin er sikker på, at det er noget, han har taget med fra ManuVision Uddannelsen og overført til musikken.

”Der opstår en særlig empati, en samhørighed og en lyst til at dele med hinanden og publikum, når vi spiller godt. Vi er sammen om at skabe noget, uafhængigt af hvor koncerten foregår. Samhørigheden, empatien, at lære at lytte til og have en oprigtig interesse i andre mennesker er elementer, jeg har lært bedre at kende gennem ManuVision Uddannelsen. Jeg har taget de elementerne med over i musikken – og det har klart gjort mig til en bedre musiker,” siger Benjamin.

Benjamin Trærup blev færdiguddannet ManuVision-behandler fra hold 6 i 2012.

”Gennem arbejdet med åndedrættet har jeg lært at mærke, hvilke følelser der strømmer igennem min krop. Det er de følelser, jeg udforsker og omsætter til musik.”

Benjamin Trærup

NYSGERRIG?

Kom til introaften og hør nærmere om ManuVision Uddannelsen og ManuVision-behandlingsformen